Begraafplaats Zegestede

Roosendaal

In 1975 is Begraafplaats Zegestede in opdracht van de gemeente Roosendaal aangelegd. Bij het ontwerp van de begraafplaats is gekozen voor een heldere cirkel structuur. Iedere cirkel heeft een eigen invulling gekregen met dito vormgeving. Inmiddels bestaat de begraafplaats uit 10 cirkelvormige grafvelden en zijn er tevens diverse mogelijkheden voor asbestemmingen. Het beheer van begraafplaats Zegestede wordt sinds januari 2007 uitgevoerd door SCB Zoom- en Zegestede.

Voor het afscheid kunt u gebruik maken van de aula van Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden of van de aula van crematorium Zegestede. Afhankelijk van de grootte van uw gezelschap en uw persoonlijke wensen heeft u de keuze uit een van beide aula’€™s.

Na het afscheid kunt u met uw gezelschap terecht voor de condoleance. Er staat een horecateam voor uw klaar dat u gastvrij ontvangt en dat gespecialiseerd is op het verzorgen van condoleances voor grote en kleine groepen genodigden. Op het gebied van horeca zijn er veel mogelijkheden. U kunt kiezen uit complete arrangementen of zelf een arrangement samenstellen. Met al uw wensen kunt u bij ons terecht. Wij ontvangen u en uw gasten graag in een van onze ontmoetingsruimtes. Zowel het tijdstip als de duur van de plechtigheid bepaalt u zelf.

Direct naast de begraafplaats ligt een eigen parkeerterrein.

 

Aula De Drie Zwanen crematorium Zegestede

350 zitplaatsen

Faciliteiten

  • Projector & Projectiescherm

De aula van crematorium Zegestede te Roosendaal is uitgerust met een projector en een projectiescherm met een doorsnede van 3,5 meter. Via dit scherm wordt de presentatie getoond. Afbeeldingen of video’s in de landschap/liggende stand worden hierop het meest optimaal (beeldvullend) weergegeven.

De aula is op verschillende manieren in te delen zodat ook kleinere gezelschappen op een gepaste, intieme manier kunnen worden ontvangen.

Aula Afscheidslocatie de Vier Jaargetijden

80 zitplaatsen

Faciliteiten
De inrichting van de aula kan op 3 manieren voor u klaargezet worden. Uiteraard zijn deze opstellingen slechts suggesties en zijn wensen leidend.

  • Indeling Traditioneel
    Bij de indeling Traditioneel staan de banken in de lengte van de aula in rijen opgesteld. De overledene krijgt een plaats voorin de aula naast het spreekgestoelte, het dichtst bij de openslaande deuren waar de overledene de aula door zal verlaten.
  • Indeling Vijverzicht
    De indeling Vijverzicht biedt zicht op de binnentuin en vijver. De banken staan in gebogen rijen in de breedte van de aula opgesteld.
  • Indeling Omarming
    De overledene krijgt een centrale plaats midden in de aula. Familie en genodigden kunnen rondom de overledene plaats nemen.

Bij iedere opstelling is rekening gehouden met de weergave van beelden en het optimaal ten gehore brengen van muziek.