Zondag
28
oktober 2018

Allerzielen in Bergen op Zoom ( 28 oktober 2018)

Ook dit jaar organiseert de werkgroep Allerzielen allerlei activiteiten om de herinneringen aan onze overleden dierbaren levend te houden. Op zondag 28 oktober staat een deel van het terrein van het crematorium en de begraafplaats aan de Mastendreef vanaf 17.30 uur in het teken van deze herdenking. “Het gezamenlijk stilstaan bij het gemis van onze naasten, heeft een bijzonder helende werking”, is de ervaring van de werkgroep Allerzielen.

Dankzij het gebruik van hedendaagse rituelen en symbolen krijgt Allerzielen een steeds persoonlijker karakter. De beleving wordt versterkt door intieme muziek en passende kunstuitingen die zowel tijdens de herdenkingsbijeenkomst als de daarop aansluitende belevingsroute worden ingezet.

Op deze sfeervol verlichte ontmoetingsplaats is  iedereen van harte welkom. Om 17.30 uur wordt er een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze herdenkingsbijeenkomst in de aula van het crematorium worden er o.a. gedichten voorgedragen, is er passende muziek en is er spreker die een ervaringsverhaal deelt. Aansluitend aan de bijeenkomst kan er direct gestart worden met de belevingsroute of is er tijd voor een kopje koffie.

De belevingsroute loopt over het terrein van de begraafplaats en de urnentuin van het crematorium. Op deze sfeervol uitgelichte route staan diverse kunstenaars en muzikanten. Wij nodigen u van harte uit om de route te lopen en de bijzondere sfeer van samen te gedenken te ervaren. Om 18.00 uur start de belevingsroute en deze route kan gelopen worden tot 19.30 uur.

Na afloop krijgt iedereen een troostvolle kop koffie, thee of soep aangeboden, waarbij er gelegenheid is tot gesprek, maar er ook in stilte gemijmerd kan worden.

Evenement details

Tijdstip: 17.30 of 18.00 uur
Locatie: Crematorium Zoomstede
Adres: Mastendreef 5, Bergen op Zoom