Zondag
19
november 2017

Lichtjesavond op de begraafplaats Zegestede in Roosendaal.

De Werkgroep Allerzielen* organiseert activiteiten die in het teken staan van het gedenken en herdenken van naasten die overleden zijn. Graag nodigen wij u uit voor de Lichtjesavond die dit jaar voor het eerst op 19 november wordt gehouden. De Lichtjesavond start om 17.30 uur met een herdenkingsbijeenkomst van ongeveer 30 minuten, gevolgd door het zingen van namen rondom een vuurkorf, waarna u de gelegenheid krijgt om over een gedeeltelijk verlichte begraafplaats uw dierbare(n) te bezoeken.

Tijdens de herdenkingsbijeenkomst is er muziek, een persoonlijk verhaal en worden er gedichten voorgedragen. Een extra dimensie aan dit samenzijn wordt gegeven door De Cantores van O.L. Vrouw, o.l.v. Joseph Dekkers, die op verzoek de namen van overleden dierbaren zingen, een indrukwekkende ervaring die de nabestaanden vaak diep in het hart raakt. Aansluitend krijgt men een graflichtje uitgereikt en kan het graf van de overledene op eigen gelegenheid worden bezocht. Na afloop van de herdenkingsbijeenkomst krijgen de deelnemers een troostvolle kop koffie, thee of soep aangeboden. Op deze sfeervol verlichte en dankbare ontmoetingsplaats is overigens iedereen welkom, ongeacht religie of achtergrond”, benadrukt de werkgroep.

Indien u wilt dat de naam van uw overleden dierbare gezongen wordt, dient u dit vóór 16 november door te geven bij voorkeur via email: secretariaat@zoomenzegestede.nl. of telefonisch 0164-745424 aan het secretariaat van de Werkgroep Allerzielen.

De Lichtjesavond vindt plaats op zondag 19 november bij Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden, Begraafplaats Zegestede, Rucphensebaan 95 in Roosendaal.

* De Werkgroep Allerzielen bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers en medewerkers van SCB Zoom- en Zegestede en de werkgroep Rouwbegeleiding Westelijk Noord-Brabant en Tholen.

Evenement details

Tijdstip: 17.30 uur
Locatie: Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden
Adres: Rucphensebaan 95, 4706 PH Roosendaal