Zondag
13
december 2020

Uitzending Wereldlichtjesdag ZuidWest tv om 18.30 uur

VIERING WERELDLICHTJESDAG 2020 ANDERS DAN ANDERS

Zondag 13 december 2020 is het Wereldlichtjesdag, waarbij wereldwijd om 19.00 uur lokale tijd kaarsjes worden aangestoken ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen.

Waar andere jaren in Bergen op Zoom op deze zondag een bijeenkomst werd georganiseerd voor en met ouders die een kind hebben verloren, met teksten, muziek en vooral een warm en ondersteunend samenzijn met lotgenoten, daar kan dit anno 2020 niet doorgaan vanwege de zorgen rond COVID 19.

Er is gekeken naar wat wel kan: tijdens een online-viering, die georganiseerd wordt onder de noemer van Ouders Overleden Kind West-Brabant, worden de overleden kinderen herdacht met woorden, beelden, rituelen en livemuziek.

De viering zal worden verfilmd door Zuidwest TV en worden uitgezonden in West Brabant en Zeeland op zondag 13 december, aanvang 18.30 uur. De uitzending wordt op deze avond nog een aantal keren herhaald en is ook later nog terug te zien via ‘Zuidwest.tv/Archief’.

Daarnaast kan de viering, welke plaatsvindt in de prachtige afscheidslocatie ‘De Vier Jaargetijden’ te Roosendaal, vanuit thuis of vanaf elke locatie, waar dan ook ter wereld, online gevolgd worden via Zuidwest TV. www.zuidwesttv.nl/tv/live

Ouders, broers, zusjes, opa’s, oma’s, of vanuit een andere band met het kind of als belangstellende toeschouwer, kunnen zo in de vertrouwde thuislocatie, aan de viering deelnemen.

Daarbij wordt gevraagd om een foto van het overleden kind, een lichtje en een papieren hartje met de naam van het kind bij de hand te houden. Tijdens de uitzending gaan deze foto’s en hartjes een rol vervullen.

Ook bestaat de mogelijkheid om – als de ouders dat willen en toestemming geven hiervoor – de naam en/of foto van het overleden via een presentatie tijdens de uitzendingen in beeld te brengen. Zo de ouders dat willen, dan moeten zij naam en foto naar de organisatoren sturen via mailadres: vookwestbrabant@gmail.com. Graag aanleveren voor uiterlijk 7 december a.s.

Aan de viering werken mee: Martien van Leeuwen, vertegenwoordiger van Ouders Overleden Kind; Lilian Boudewijn – Slaats, Ritueelbegeleider en Coach bij verlies en verandering via de teksten en rituelen; Olaf Heijnen en Anne Jo de Keijzer via muzikale begeleiding; Gea Korpel – Beskers, met haar kunstwerk  ‘Ik, jij, wij zijn’.

Tijdens de uitzending is er ook een interview met Elsbeth Kuysters, lotgenoot en auteur van het onlangs verschenen boek ‘Moederhart vol rouw en liefde”

Vriendelijke groet,

Lilian Boudewijn (0610902329) en Martien van Leeuwen (0634540835)

 

Evenement details

Tijdstip: 18.30
Locatie: ZuidWest tv
Adres: ,