Nieuws

Thema-avond toekomstig beheer begraafplaats Zegestede bijzonder goed bezocht!

Op donderdag 4 april 2019 heeft de thema-avond toekomstig beheer begraafplaats Zegestede plaatsgevonden. Ruim 200 belangstellenden hebben de avond bijgewoond. Er is een presentatie gehouden door de heer Van Oort, deskundige op het gebied van gedenkpark ontwikkeling. Na de presentatie was er gelegenheid om vragen te stellen en is er afgesloten met een hapje en een drankje.

Lees meer

Nieuwe entree crematorium en begraafplaats Zegestede in stijl geopend.

ROOSENDAAL – Onder grote belangstelling opende wethouder Theunis afgelopen dinsdag de nieuwe entree van crematorium en begraafplaats Zegestede. Een oldtimer bracht hem van de nieuwe ingang op de Ruchpensebaan via de pas aangelegde laan naar het crematorium. Daar knipte hij in het bijzijn van de genodigden symbolisch het lint door. In de ontmoetingsruimte, die eveneens een metamorfose heeft ondergaan, werd gezamenlijk stilgestaan bij alle veranderingen die veel bewondering oogstten.

Lees meer

Begraafplaats Zegestede pakt milieuvriendelijk onderhoud serieus aan.

Sinds het bij wet verboden is om bij groenonderhoud chemische onkruidbestrijdingsmiddelen als Roundup en huishoudmiddelen zoals schoonmaakazijn te gebruiken, staat crematorium en begraafplaats Zegestede voor een extra uitdaging. Want hoe voorkom je dat terreinen en grafcirkels overwoekerd raken? In dat vraagstuk hebben de medewerkers van Zegestede zich de afgelopen tijd verdiept. Tijdens een bijeenkomst op 4 april leggen zij mogelijke oplossingen voor aan de rechthebbenden van de graven, die daarover mee mogen denken én beslissen.

Lees meer

Parkeerterrein Begraafplaats Zegestede/Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden is weer geopend.

Inmiddels zijn de werkzaamheden aan het parkeerterrein afgerond en kunt u weer parkeren.

Lees meer

Parkeerterrein Begraafplaats Zegestede/Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden tijdelijk gesloten

Bij Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden vinden er vanaf volgende week  werkzaamheden plaats aan de bestrating. Het parkeerterrein van deze locatie en die van begraafplaats Zegestede is hierdoor vanaf volgende week voor 14 dagen tijdelijk gesloten. Deze periode is wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

Lees meer

Stemmige bomenlaan wordt nieuwe entree crematorium Zegestede

ROOSENDAAL – Wie de gang naar crematorium Zegestede aan de Ionweg een aantal malen heeft gemaakt, is er inmiddels aan gewend, maar de nogal opvallende aanrijroute leidt nogal eens tot verwarring bij nieuwe bezoekers, hebben directie en medewerkers van deze afscheidslocatie ervaren. Bovendien blijken de verkeersstromen van het omliggende bedrijventerrein en de rouwstoeten elkaar te bijten en is er behoefte ontstaan aan meer parkeergelegenheid. Alle reden dus voor verandering. “Eén die veel beter past bij de grote impact die een afscheidsceremonie heeft”, pleit directeur Annette van de Meene.

Lees meer

Lichtjesavond 18 november 2018

Stilstaan bij overleden dierbaren tijdens Lichtjesavond op zondag 18 november 2018.

Lees meer

Open dag crematorium Zoomstede.

Crematorium Zoomstede heeft op zondag 16 september 2018 een open dag gehouden. Op deze zonnige zondagmiddag kregen de inwoners van Bergen op Zoom en omstreken de gelegenheid om tussen 13.30 en 16.30 uur een kijkje achter de schermen te nemen.

Lees meer

Veel schade door windhoos op begraafplaats Zegestede.

De windhoos van donderdagavond 26 juli 2018 heeft veel schade veroorzaakt op Begraafplaats Zegestede.

Lees meer

Nominatie Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden voor prestigieuze Herengracht Industrie Prijs 2018.

Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden, Rucphensebaan 95 te Roosendaal is genomineerd voor de prestigieuze Herengracht Industrie Prijs 2018. De Herengracht Industrie Prijs (H.I.P.) is een tweejaarlijkse award die door de industrie wordt uitgereikt aan een architect of interieurarchitect voor een in Nederland gerealiseerd interieurproject.
Van de 239 ingezonden projecten zijn er 5 projecten genomineerd waaronder Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden op Begraafplaats Zegestede in Roosendaal.

Lees meer