Nieuws

Corona maatregelen bij SCB Zoom- en Zegestede en Afscheidslocatie 4 Jaargetijden

Crematorium Zoomstede, crematorium Zegestede, begraafplaats Zegestede en Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden volgen de richtlijnen en adviezen van het RIVM en houden de berichtgeving hierover nauwlettend in de gaten.

Lees meer

Sprookjesachtig verlichte Mastendreef

Allerzielen: ‘Triest weer op een trieste dag’

Lees meer

Allerzielen, stilstaan bij het verlies van een dierbare

BERGEN OP ZOOM - Muziek, kunst en heel veel brandende kaarsjes. Honderden Bergenaren komen zondagavond samen voor Allerzielen, stilstaan bij het verlies van een dierbare. 

Lees meer

Ook Roosendaal krijgt een Stiltemonument voor te vroeg gestorven kinderen.

Ook Roosendaal heeft zijn stiltemonument: een plek om te vroeg gestorven kindjes te herdenken

Lees meer

Allerzielenviering/Belevingsroute en Lichtjesavond 2020.

Helaas is de werkgroep Allerzielen genoodzaakt om de herdenkingsbijeenkomst en de belevingsroute rondom Allerzielen bij het crematorium in Bergen op Zoom te annuleren. De Lichtjesavond in Roosendaal komt ook te vervallen. Op zondag 1 november 2020 vindt vanaf 17.30 uur elk uur een uitzending van de herdenkingsbijeenkomst plaats bij ZuidWest TV (https://www.zuidwesttv.nl/).Het thema van deze bijeenkomst is: rituelen helen, ook in tijden van corona. Er is muziek, er worden gedichten voorgedragen en er is een spreekster die haar ervaring van verlies deelt. Zie ook het voorproefje op https://www.facebook.com/ZuidWestTV/videos/648880006016950

Lees meer

Aandacht voor elkaar – gedenkplek corona

Aandacht voor elkaar en voor elkaars verdriet.    

Lees meer

Allerzielen Bergen op Zoom trekt veel volk: ‘De herinneringen aan vroeger komen vanzelf’

BERGEN OP ZOOM - In Bergen op Zoom weten ze hoe je de dood moet aankleden. Met fakkels, kaarsen en muziek trekt de belevenistocht tijdens Allerzielen ook dit jaar veel belangstelling. Jong en oud trekt in een sliert over de begraafplaatsen aan de Mastendreef en steekt een kaarsje aan bij de graven, urnen en foto's van weggevallen geliefden.
Timo van de Kasteele 04-11-19, 09:37 Laatste update: 11:51 Bron: BN DeStem

Lees meer

SCB Zoom- en Zegestede biedt nabestaanden alle ruimte en tijd om rustig afscheid te nemen

ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM – In de afgelopen jaren is er meer en meer aandacht gekomen voor persoonlijke wensen rondom uitvaarten, wat SCB Zoom- en Zegestede van harte toejuicht én faciliteert. Hoe goed ze hierin slagen, blijkt wel uit de bijzonder hoge score van een onafhankelijk tevredenheidsonderzoek onder haar gasten. “Daar zijn we dan ook heel trots op”, zegt Patrick van den Berg, operationeel manager. “Wat wel opvalt is dat nog niet iedereen op de hoogte is van de ruime tijd die men bij ons kan reserveren voor een afscheidsplechtigheid. Daar geven we graag meer duidelijkheid over.”

Lees meer

Thema-avond toekomstig beheer begraafplaats Zegestede bijzonder goed bezocht!

Op donderdag 4 april 2019 heeft de thema-avond toekomstig beheer begraafplaats Zegestede plaatsgevonden. Ruim 200 belangstellenden hebben de avond bijgewoond. Er is een presentatie gehouden door de heer Van Oort, deskundige op het gebied van gedenkpark ontwikkeling. Na de presentatie was er gelegenheid om vragen te stellen en is er afgesloten met een hapje en een drankje.

Lees meer

Nieuwe entree crematorium en begraafplaats Zegestede in stijl geopend.

ROOSENDAAL – Onder grote belangstelling opende wethouder Theunis afgelopen dinsdag de nieuwe entree van crematorium en begraafplaats Zegestede. Een oldtimer bracht hem van de nieuwe ingang op de Ruchpensebaan via de pas aangelegde laan naar het crematorium. Daar knipte hij in het bijzijn van de genodigden symbolisch het lint door. In de ontmoetingsruimte, die eveneens een metamorfose heeft ondergaan, werd gezamenlijk stilgestaan bij alle veranderingen die veel bewondering oogstten.

Lees meer